Årets färgpaletter

Inför varje år beslutas det från tongivande trendsättare ”årets färg”.

Nedan finner du ett par av dessa och deras färgval för år 2020.

Årets palett från Pantone

PANTONE har utsett årets färg 2020 – CLASSIC BLUE

Inför det nya decenniet går Pantones färgval in i något av en ny fas. Det nya årtiondet inleds med en klassisk och lugn färg jämfört med de tre senaste åren. Kulören Classic Blue återspeglas bland annat i färgpaletten som används på True Colors webbplats och i bakgrunden till copyrightinformationen i sidfoten.

I över 20 års tid har färginstitutet Pantone utsett årets färg baserat på rådande tendenser i samhället. Pantones val av ”årets färg” har påverkan i mer än en bransch då företag väljer kulörer under det kommande året. Det gäller allt från trycksaker till färgpaletter på webbplatser och bland annat inredning.

Var uppmärksam så ser du vilka företag som hänger på Pantones färgtrender.

Årets färg 2020 – CLASSIC BLUE är en kulör du kan använda dig av i verksamhetens tryckalster och med uppföljning på din webbplats palett av färger.

Du kan även använda dig av färgen i inredning av både kontoret och i hemmet. Enklast i form av olika sorters accessoarer som exempelvis textilier.

Classic Blue årets färg från Pantone

Årets färg 2017 var en färgstark grön nyans vid namn Greenery, år 2018 handlade det om den starka violetta nyansen Ultraviolet och 2019 var det Living Coral, en korallfärg.

Årets palett från Benjamin Moore

Årets färg 2020 från Benjamin Moore – First Light

En färsk palett från Benjamin Moore. First Light, det första gryningsljuset, är som en återupplivad ande. En mjuk, rosig nyans full av potential. Vad kan vara mer passande då vi är på väg in i det nya decenniet?

Kulören First Light återspeglas i färgpaletten på True Colors webbplats.

Föregående tre års trendande kulörer

Årets färg från Benjamin Moore år 2019 var en sofistikerad vit nyans Metropolitan AF-690, för år 2018 var den en kryddstark röd, full av energi, Caliente AF-290 och för år 2017 var det den mättade Shadow 2117-30.